ANSIEDAD

Superar l'ansietat amb Medicina Tradicional Xinesa

Viure contínuament amb la preocupació pel futur, tenir la ment instal·lada en el “què passarà si…” d’una manera contínua pot acabar creant un estat d’angoixa amb manifestacions físiques com palpitacions, falta d’aire, opressió al pit, i una sensació de por i inseguretat que ens fa perdre el control sobre nosaltres mateixos. Quan aquest estat es manifesta de manera contínua i no només puntualment es converteix en un estat patològic. Podem parlar de diferents tipologies:

  • Trastorn de pànic
  • Trastorn obsessiu-compulsiu
  • Trastorn d’estrès posttraumàtic
  • Fòbies
  • Trastorn d’ansietat generalitzada

Tots ells tenen un factor en comú: la por i la preocupació excessiva per les coses de la vida.

Quan aquesta actitud es cronifica és quan comencen a aparèixer trastorns físics com palpitacions, falta d’aire, suor freda, opressió al pit, tensió muscular, nàusees, etc

Des de la Medicina Tradicional Xinesa es diu que l’ansietat prové de l’estrès emocional que mantingut en el temps bloqueja l’energia. Aquest bloqueig a la llarga produirà calor, que a la vegada afectarà a la sang consumint-la. La insuficiència de sang que es genera afecta a la ment que la torna més inestable. Com que les dones són més proclius a la insuficiència de sang aquest fet pot generar alhora una tendència a l’ansietat. L’excés de treball, una dieta irregular i la constitució són altres factors que poden portar a patir un estat d’angoixa generalitzada.

L’acupuntura utilitza punts per revertir aquest procés, desbloquejant l’energia i eliminant el  calor. Si a demés, si és necessari, nodrim la sang i calmem la ment amb suplementació de plantes xineses, i alhora se segueixen les recomanacions d’estil de vida i dietètiques es pot millorar substancialment sense recorre a ansiolítics que poden generar addicció.

La Medicina Tradicional Xinesa treballa regulant les substàncies orgàniques que són l’energia, la sang, el yin i el yang dels meridians que regeixen diferents òrgans, ja que el seu excés o deficiència afectarà a l’estat emocional de la persona. Tant mateix, una emoció mantinguda en el temps s’acaba somatitzant i consumint o bloquejant l’energia, de la mateixa manera que l’excés o insuficiència d’aquestes substàncies faran més vulnerable la persona a patir aquestes emocions.

En la primera sessió es farà la valoració de l’estat de la persona mitjançant la presa del pols i l’entrevista personalitzada, a partir d’aquí s’estableix el nombre de sessions  necessàries per obtenir una millora plausible. Es farà una sessió semanal a l’inici, des de la qual ja es podrà percebre millora.

Reserva la teva sessió trucant al 659 57 23 09 per una primera visita.

palpitaciones, nerviosismo
Recommended Posts